Κέρκυρα

Posted on 11 Ιουνίου 2011   Κέρκυρα

Η καταπράσινη Κέρκυρα, το μυθικό νησί των Φαιάκων και ο τελευταίος σταθμός του Οδυσσέα στον πηγαιμό προς την Ιθάκη, είναι το γνωστότερο από τα νησιά του Ιονίου αλλά κι ένα από τα ωραιότερα νησιά όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου.

Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχτεί σε διεθνές τουριστικό κέντρο, καθώς οι απαράμιλλες φυσικές ομορφιές της, τα μνημεία – προϊόντα της μακρόχρονης όσο και πολυτάραχης ιστορία της – καθώς και η υποδομή της, είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τα γούστα και τις επιθυμίες ακόμα και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

Οι ακτές της Κέρκυρας παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία στη διαμόρφωση τους. Παραλίες με χρυσή άμμο ή πολύχρωμα βότσαλα, βράχοι – γλυπτά εκθέματα της πιο σύγχρονης γκαλερί, δέντρα που απλώνουν τον ίσκιο τους μέχρι το νερό. Η Κέρκυρα είναι φυσικά όμορφη. Οι συχνές και πλούσιες βροχοπτώσεις ευνοούν την πλούσια βλάστηση. Το κλίμα είναι γλυκό, μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.

Posted on 11 Ιουνίου 2011   Κέρκυρα

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Παλιά Πόλη θυμίζει περασμένες εποχές· συναντάμε δύο χαρακτηριστικά βενετικά φρούρια και πολλές παλιές εκκλησίες, σημαντικά μνημεία αρχιτεκτονικής. Εκτός όμως από τα ενετικά μνημεία, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που στολίζουν την πόλη, όπως η Σπιανιάδα μια πανέμορφη πλατεία από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της Κέρκυρας, η εκκλησία του πολιούχου Άγιου Σπυρίδωνα, οι τάφοι του Καποδίστρια και του αγωνιστή της επανάστασης Φώτου Τζαβέλα, το σημείο όπου υπήρχε ο τάφος του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού και το ανάκτορο Αχίλλειο, που έχει πάρει το όνομα του από το άγαλμα του θνήσκοντα Αχιλλέα που βρίσκεται στο κήπο του.

To κατακαλόκαιρο οι στενοί δρόμοι της πόλης, τα καντούνια, να είναι ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο, πάντα όμως υπάρχει για τον επισκέπτη κάποιο ήσυχο μέρος, στα πιο μικρά δρομάκια και στις σκιερές πλατείες, για να ξαποστάσει και να απολαύσει μια δροσερή τσιτσιμπύρα. Στο λαβύρινθο των καντουνιών, ο επισκέπτης ανακαλύπτει τα εργαστήρια αργυροχόων και ξυλογλυπτών.

Το διάσημο "ΛΙΣΤΟΝ" ορισμένα τμήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κερκυραίων είναι σύγχρονα, παντού όμως υπάρχουν ίχνη της Βενετικής, Γαλλικής και Αγγλικής κατοχής για να θυμίζουν ότι ο Τούρκος ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει την Κέρκυρα.

Ανάκτορα, φρούρια, μουσεία, βιβλιοθήκες, πινακοθήκες, ναοί, ενδιαφέροντα δημόσια κτίρια και ιδιωτικά αρχοντικά, δημόσιοι, ιδιωτικοί και αρχαιολογικοί χώροι, χώροι ιδιαίτερου φυσικού κάλους και ειδικού ενδιαφέροντος, παραδοσιακοί οικισμοί, καταπράσινοι ελαιώνες, γραφικά λιμάνια και γαλαζοπράσινες παραλίες συνθέτουν ένα απρόσμενο πάζλ στο Δήμο Κερκυραίων, που αφήνει άναυδο κάθε επισκέπτη.

Μετά την περιήγηση ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει την τοπική κουζίνα σ΄ ένα από τα πολλά γραφικά ταβερνάκια που υπάρχουν στην πόλη· μπορεί αν θέλει να πάρει ένα χαρακτηριστικό του νησιού σουβενίρ, τα καταστήματα τους θερινούς μήνες μένουν ανοικτά μέχρι αργά το βράδυ. Η περιήγησή του θα ολοκληρωθεί με μια επίσκεψη στα γνωστά μπαράκια της Κέρκυρας για ένα ολονύκτιο ξεφάντωμα.

Posted on 11 Ιουνίου 2011   Κέρκυρα

ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην Κλασσική εποχή, το νησί έπαιξε πρωταγωνιστικό ιστορικό ρόλο όταν η διαμάχη της με την Κόρινθο, της οποίας η Κέρκυρα ήταν αποικία, κατέληξε να είναι η πρώτη σημαντική σύγκρουση του Πελοποννησιακού Πολέμου που οδήγησε στην καταστροφή της Αθήνας και την αρχή του τέλους για τον Ελληνικό κλασσικό κόσμο.

Η ιστορία του νησιού μετά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο περιλαμβάνει την Ρωμαϊκή κατοχή και αμέτρητες επιδρομές από τις βαρβαρικές φυλές που κατέβηκαν στα Βαλκάνια από την Ασία, στις απαρχές του Μεσαίωνα. Μεταξύ του 1204 και του 1576, το νησί έζησε δύο φοβερές πολιορκίες από τις Οθωμανικές στρατιές, μια σειρά εξεγέρσεων εναντίον Σταυροφόρων που επιχείρησαν να το υποτάξουν και αμέτρητες επιδρομές από κουρσάρους.

Τελικά, το 1576, αφού πρώτα το νησί είχε χάσει πάνω από τον μισό πληθυσμό του από όλους αυτούς του πολέμους, η Κέρκυρα ζήτησε την προστασία της Βενετίας. Η Ενετική περίοδος, όπως και στην Ζάκυνθο, χαρακτηρίσθηκε από έντονη οικονομική δραστηριότητα, αναστήλωση των πόλεων και την θεσμοθέτηση μιας νέας αριστοκρατικής τάξης, των μελών του Χρυσού Βιβλίου, του Λίμπρο ντ' Όρο.

Το νησί αντιστάθηκε σε Τουρκικές απόπειρες καθυπόταξης του μέχρι που, στις αρχές το 19ου αιώνα, περιήλθε στην κατοχή της Γαλλίας του Ναπολέοντα. Η σύντομη Γαλλική κυραρχία σημαδεύεται από την ανέγερση σημαντικών κτιρίων, συμπεριλαμβανόμενου του Λιστόν.

Η Κέρκυρα περιήλθε σε Βρετανική κυριαρχία το 1815, μετά το Βατερλώ, και από τότε άρχισε να διαμορφώνεται ο σημερινός χαρακτήρας του νησιού. Η Ιόνιος Ακαδημία, η αγάπη των Κερκυραίων για το κρίκετ και την τζιτζινμπίρα, την βρετανική μπύρα από τζίντζερ, και οι στενοί δεσμοί μεταξύ του νησιού και της Βρετανίας αναπτύθηκαν στα 50 χρόνια που διήρκεσε η Βρετανική κατοχή.

Σήμερα, πάνω από 6 χιλιάδες Βρετανοί πολίτες ζουν μόνιμα στην Κέρκυρα και η παρουσία των Βρετανών στο νησί είναι τόσο σημαντική που η περιοχή γύρω από την Κασιόπη, στο βόρειο μέρος του νησιού, έχει επικρατήσει να λέγεται Κένσινγκτον-στο-Ιόνιο.

Ανάμεσα στους διασημότερους ξένους που έχουν, από καιρού εις καιρόν, βρει αγάπη, έμπνευση ή καταφύγιο στην Κέρκυρα περιλαμβάνονται η οικογένεια του Λώρενς Ντάρρελ, η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αυστροουγγαρίας, που έχτισε το Αχίλλειο, και ο Κάιζερ Γουλιέλμος ΙΙ της Πρωσσίας, που αγόρασε το Αχίλλειο μετά την δολοφονία της Ελισάβετ από έναν Ιταλό αναρχικό.

Το 1864, η Κέρκυρα μαζί με τα υπόλοιπα Επτάνησα δωρίσθηκε στην Ελλάδα από την Βασίλισσα Βικτωρία της Μεγάλης Βρετανίας, σαν δώρο προς το νέο Βασιλιά της Ελλάδος Γεώργιο Α'. Από τότε, η Κέρκυρα έχει γεννήσει δύο Έλληνες πρωθυπουργούς και διάφορους άλλους πρωταγωνιστές της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας. Οι Κερκυραίοι, και ειδικά οι απόγονοι της αριστοκρατίας που εγκατέστησαν οι Ενετοί, είναι πολύ κομψοί και ευχάριστοι άνθρωποι, πάντα καλοντυμένοι και μειλίχιοι και πάντα έτοιμοι να πούνε ένα καλό αστείο και να ξεσπάσουν στα γέλια.

 

Small Image Gallery

enoikiazomena domatia Pelagos Agios Georgios Pelagos studioPelagos apartments CorfuPelagos studio Agios Georgios Pelagos Beach rooms to let Corfu

Social Networks

Contact Us

Address:

Agios Georgios South, Argyrades, 49080,Corfu, Greece


 

Telephone: +30 690 703 9176
Mobile: +30 697 000 8914
E-mail:infopelagos@gmail.com